Laust på New Zealand

Det er efter hånden et stykke tid siden den sidste opdatering, og der er sket meget. I dag har jeg måneders dag det er en måned siden jeg satte mig på flyveren, og satte kursen mod New Zealand. Tiden flyver afsted. Det må virkelig siges at være en succes, selv om man god kan savne de vante rammer. 

De sidste par uger er der vel kommet mellem 25 og 45 kalve om dagen. Så der har virkelig været noget at se til. Sådan som det ser ud nu, starter dagen kl. 05.00 med morgen malkningen i en af de to sheds. Hvor efter der er en times morgenmad. Herefter skal der enten fodres eller samles kalve. Også er der en times frokost. Hvor efter der igen skal samles kalve og malkes. Også slutter dagen mellem kl. 17 og 18. Der er stor forskel på hvordan man gør tingene her, i forhold til der hjemme. Først og fremmest har vi ikke en eneste stald. Det tag vi har kan lige dække malkekarusellerne. Også går kalvene i nogle halvtaget. De malkende køer bliver ikke tørret af eller malket for, det er bare direkte på med maskinen. Så når de giver mest, mener Jeremy at en mand kan malke 300 køer i timen, i hver karrusel. Kalvene bliver kun fodret en gang om dagen, hvor de får mellem 4 og 6 liter mælk afhængig af alder. Her ud over får de kraftfoder og mineral. Vi kommer af med tyr kalve allerede når de er 4 dage gamle. Køerne her nede lever hovedsageligt af det de selv kan æde ude i marken. Dog får nogle af dem lidt ekstra supplerings foder i form af wrap og lidt kraftfoder i karrusellen. Alt her nede er meget fladt og lige. Der er en karrusel på hver side af vejen. Ud fra karrusellen er der en main road, hvor der er folde på begge sider af. Hos green shed er alle foldene omkring 9 ha, hos blue shed er de omkring 6 ha. Til farmen hører der ca 385 ha til. De er alle sammen i græs. Der ud over, har de en nabo som dyrker kål og havre til dem, som bruges til vinterfodring.

For at det hele ikke skal handle om landbrug. Har jeg også være rundt og se lidt forskelligt. Jeg har været på vandre tur sammen med Andreas (kollega), det var sgu hårdt. Der ud over har jeg været sammen med Malene, Emil, Christian og Casper en dag, hvor vi kørte en lille tur i lokal området. Og efter følgende spiste aftensmad hos Christian og Casper. Jeg har også været samme med Emil og Andreas, og to franskmænd i Christchurch for at se lys udstilling, så lidt kulturel har man da været. Og vi har selvfølgeligt været til den ugentlige pub night

Jeg står selv for langt de fleste af mine måltider. Og jeg skal da være ærlig at ind rømme, det ikke altid er den stor kulinariske oplevelse men det glider da ned. 
I dag har jeg været til aftensmad hos Kim og Jeremy, da en af de andre trainees flyver tilbage til Frankrig i morgen

New ZealandNew ZealandNew ZealandNew Zealand