Vil du være vært for en thailandsk praktikant?

Har du lyst til at være vært for en landbrugspraktikant fra Thailand? Travel to Farm har i denne uge fået bekræftet, at 15 thailandske praktikanter søger at komme til Danmark i løbet af efteråret 2017, for at arbejde med kvæg.

Når man vælger at være værtsfamilie får man et frisk pust i hverdagen. De praktikanter der kommer til Danmark er engagerede og motiverede, og de vil gerne lære, hvordan vi gør tingene i Danmark. At have en praktikant kan desuden være med til, at man får tænkt sine arbejdsgange i gennem, da man er nødt til at forklare, hvorfor man gør tingene, som man gør. Praktikanterne kommer fra en anden baggrund og stiller spørgsmål. Sidst men ikke mindst så får man mulighed for at få indblik i en anden kultur. Jo mere man tager praktikanten ind i familien, jo mere får man som regel også igen af praktikanten.


Den thailandske kultur

En af de store kulturelle oplevelser er at have en praktikant fra Thailand. Travel to Farm har placeret praktikanter fra Thailand siden 1996. Ansøgerne bliver udvalgt blandt eleverne på landets ca. 40 landbrugsskoler, og interviewet af repræsentanter for Undervisningsministeriet og Travel to Farm.

De thailandske praktikanter er meget motiverede og virkelig indstillet på at lære noget under deres ophold. Et problem har været, at ansøgernes engelskkundskaber er ret dårlige, men det har vi forsøgt at rette op på, dels gennem en hårdere udvælgelse, dels ved, at de, som bliver udvalgt, gennemgår et 2 ugers introduktionskursus, hvor de blandt andet lærer mere engelsk. Dette introduktionskursus køres af Undervisningsministeriet.

Thailands kultur er på mange punkter meget anderledes end den vestlige kultur. Som det eneste sydøstasiatiske land har Thailand aldrig været underlagt en kolonimagt. Langt størstedelen af den thailandske befolkning er buddhister og det har sat sit præg på kulturen. Templer og buddhastatuer ses overalt og de spiller en stor rolle i befolkningens liv. Dette afspejler sig også i måden thailændere hilser på hinanden på. I stedet for at give hånd lægger de håndfladerne imod hinanden, som ved en bøn.

Thailændere er i særdeleshed kendt for at være ekstremt venlige og vil aldrig sige nej. Dette kan i blive et problem, når man som landmand prøver at forklare en praktikant noget. At en thailænder siger ”ja,” betyder ikke altid at han har forstået det. Spørg derfor i stedet ” hvad skal du så gøre” for at finde ud af om instruksen virkelig er forstået. Når man møder en thaier kan man godt blive overrasket over hvor direkte spørgsmål de kan stille til alder, familie, børn osv. Dette kan godt virke lidt overvældende, men det er ikke meningen at personen vil fornærme nogen.

Dette var blot en lille del af den thailandsk kultur!


Alt det praktiske

For mange kan papirarbejdet ved at få en praktikant virke uoverskueligt. Det kan gøre livet surt for en vært og praktikant eller i værste fald helt afskrække mulige værtsfamilier fra at søge. Derfor tilbyder T2F deres assistance - og det er under hele processen. Det er lige fra de praktiske indledende foranstaltninger, som skal være på plads, som for eksempel arbejdstilladelse og forsikringer til at fungere som sparringspartner under praktikopholdet.

I tilfælde af eksempelvis sprog- eller kulturvanskeligheder er T2F der til at give vejledning til landmanden såvel som til praktikanten. T2F søger dog at minimere risikoen for eventuelle komplikationer blandt andet ved gennem interviews i hjemlandet at sikre, at de sproglige kvalifikationer og fagligheden er på plads. Målet er, at kun de mest kvalificerede og motiverede praktikansøgere får en praktikplads i Danmark.

Vi skal stadig regne med 2 måneder fra vi sender invitationen til praktikanterne har en opholdstilladelse og kan rejse ind. Dog opleveler vi at vi processen kan gå hurtigere.

Er du interesseret i at blive vært for en thailænder, så kontakt:

Hans-Henrik Jørgensen på 33 39 46 40 eller på HHJ@t2f.dk